DJI пускат новия си дрон DJI Mavic Air 2

DJI Mavic Air 2 дрон

Две години и половина след представянето на първия Mavic Air, DJI обяви неговия наследник: Mavic Air 2. Той идва с по-голям сензор за изображение, премахва Wi-Fi в полза на собствената технология за свързване OcuSync, има до 34 минути време за полет и е снабден с напълно преработено дистанционно управление.

Mavic Air 2 се предлага за предварителна поръчка, започваща днес от $799 и ще започне да се доставя от 11 май в САЩ, като за България все още няма потвърдена информация. Пакетът Fly More, който за първи път включва ND филтри (най-накрая), заедно с чанта за носене, предпазители, хъб за зареждане и три батерии, ще бъдат налични на цена от $988.

DJI също рекламира това като най-умния си и най-безопасен дрон досега. Той се предлага с предварително програмирани режими за откриване на сцени за снимки, които включват сняг, дървета, трева, синьо небе, залези и изгреви. Всички автономни режими на летене на DJI също получават актуализация на производителността.

Новият сензор в Mavic Air 2 е половин инчов, “Quad Bayer”. Той е подобен на 48-мегапикселовия сензор, който е наличен в смартфоните през последните две години. По подразбиране заснема 12-мегапикселово изображение, но е възможно да правите снимки, като използвате пълната разделителна способност. Сензорът стои зад фиксиран 28-милиметров (еквивалентен) обектив f/2.8.

За видео Air 2 може да заснеме 4K кадри със скорост до 60 кадъра в секунда. Освен това разполага с HDR възможност за видео (до 4K 30fps) и HDR панорамни снимки. Mavic Air 2 също е в състояние да експортира 8K видеоклипове с времетраене, но не всички режими ще поддържат 8K при пускането му в продажба и се очаква да бъдат налични в края на юни.

Mavic Air 2 е и първият дрон, който е оборудван с AirSense – технология, която открива и предупреждава оператора на дрона за близките самолети. Тя ще се предлага първо в Северна Америка, докато други региони ще започнат да доставят дронове с AirSense това лято поради проблеми, причинени от пандемията COVID-19.

Що се отнася до другите функции за безопасност на дрона, Mavic Air 2 има сензори за препятствия отпред и отзад, за да избегне сблъсъци. И долни сензори до спомагателни светлини, които помагат при кацане при слаба светлина. Ot DJI казват, че автономните му режими на полет са надградени, но не трябва да очаквате същото ново, както при Skydio дрон.

По отношение на дизайна, новият Mavic Air 2 е малко по-голям и по-тежък от предишното поколение, но все пак изглежда като по-малък роднина на Mavic 2 Pro и Mavic 2 Zoom. И трите дрона най-накрая споделят подобен дизайн – сив корпус – и сега изглеждат по-скоро като част от комплект.

И накрая, новият, малко по-голям контролер няма видими антени, стърчащи отгоре му. Вместо това тази област сега се използва за монтиране на телефон или таблет.
DJI Mavic Air 2 дистанционно
Изторник: TheVerge

 2,537 прегледа,  1 прегледа днес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *