Не очаквайте значително надстройване на камерата на iPhone до 2023 година

iPhone

iPhone 11

В своя неотдавнашен доклад известният анализатор Минг-Чи Куо казва, че трима основни доставчици на обективи ще имат задачата да доставят компонентите за iPhone на Apple през 2021 . Въпросните компании са Largan, Genius Electronic Optical (GSEO) и Sunny Optical. Разглеждайки технологиите и производствените линии, анализаторът стигна до заключението, че няма да има значително подобрение на хардуера на камерата на iPhone през следващите две поколения.

iPhone 12 Rear Camera via GSMARENA.com

 

Това не означава непременно, че цялостната производителност на камерите няма да се подобри. В крайна сметка все още има място за софтуерни подобрения, така че Apple ще се съсредоточи върху  усилията си за изчислителна фотография.

Както и да е, Ming-Chi Kuo също дава малко представа за индустрията на лещите. Докладът гласи, че Largan ще вземе 15-25% от поръчките за лещи от висок клас през първата половина на тази година, набирайки позиции от GSEO. Sunny Optical е нов на борда, така че ако всичко върви гладко тази година, фирмата ще увеличи производството през 2022 г.

 1,575 прегледа,  4 прегледа днес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *