15 невероятни факта за кучета

15 факта за кучетата

Нашите кучета винаги са били нашите най-верни спътници, така че е съвсем естествено да искаме да знаем колкото можем повече за тях. Продължете да четете за нашите топ 15 факта за кучетата, на които няма да повярвате!

Нашите кучета винаги са били нашите най-добри приятели, наши верни спътници и най-важното, нашето семейство. Така че е съвсем естествено да сме напълно очаровани от фактите и информацията за кучетата. Ние сме напълно увлечени от нашите приятели с четири лапи и искаме да открием абсолютно всичко възможно за тях, така че когато чуем факт за куче, това ни изпълва с чувство на радост и удивление.

От защо носовете на кучето са мокри до най-високото куче в света, пригответе се да взривите ума си с тези невероятни факти за кучета.

Забавни факти за кучетата

1. Кучешките носове са мокри, за да помогнат за абсорбирането на ароматни химикали

Този невероятен факт за кучето може да отговори на отдавнашен въпрос, който имат собствениците на кучета. Защо носовете на кучетата са мокри? Vetstreet казва, че отговорът е, че носовете на кучетата са мокри, за да им помогнат да абсорбират ароматни химикали! Носът им отделя специална слуз, която помага за абсорбирането на тези химикали, след което те облизват носовете си, за да ги пробват, като им помагат да разберат каква е миризмата.

2. Нюфаундлендите са невероятни спасители

Нюфаундлендските кучета са най-добрите кучешки спасители, защото имат водоустойчива козина и ципести крака. Първоначално са били отглеждани като помощници на рибари и за спасяване на хора от удавяне.

Някои собственици дори съобщават, че техният нюфаундленд се опитва да ги „спаси“, когато плуват!

3. Песента на Бийтълс „A Day in the Life“ има честота, която само кучетата могат да чуят

В интервю през 2013 г. Пол Маккартни каза, че е добавил честота, която само кучетата могат да чуят към края на песента на Бийтълс „A Day in the Life“. Така че гледайте кучето си, когато пускате песента! Какво ще кажете за един невероятен кучешки факт?

4. Три кучета оцеляват при потъването на Титаник

Знаете ли, че три кучета са оцелели при потъването на Титаник? Vetstreet заявява, че кучетата са били в първа класа и е включвало кученце от померан – което собственикът й е увил в одеяло, за да избяга с него, и всички са помислили, че носи бебе. Спасени са още един померан и пекинез. Премести Роуз и Джак!

5. Обонянието на Bloodhound може да се използва като доказателство в съда

Според PBS, обонянието на Bloodhound е толкова точно, че може да бъде допуснато като доказателство в съда. Сега, ако си мислите, че това е невероятен кучешки факт, пригответе се да ви взривят ума.

Bloodhounds също могат да следват следи, които са на повече от 300 часа и могат да останат на следа над 209 км!

6. Най-високото куче в света е високо 111 см

Най-високото куче в света някога беше немски дог на име Зевс! Измерен на 111 см височина на 4 октомври 2011 г., той е настоящият носител на световния рекорд на Гинес.

7. Басенджи кучетата не лаят, те йоделят

Ако смятате, че всички кучета лаят, тогава се пригответе за този кучешки факт. Кучето Басенджи не е склонно да лае, вместо това е известно, че йодел, хленчи или крещи.

8. Хрътка може да победи гепард в състезание на дълги разстояния

Една хрътка всъщност би победила гепард в състезание на дълги разстояния! Според Psychology Today, хрътките са отлични бегачи на дълги разстояния и могат да поддържат скорост от 56 км в час до 1 км.

Когато гепардът е невероятно бърз, той може да поддържа скоростта си само за около 200 -300 ярда, така че те може да имат начален старт, но скоро ще бъде надминат от хрътка!

9. Сляп мъж и кучето му водач изкачиха Апалачката пътека

Според „Вашингтон пост“ в продължение на осем месеца през 1990 г. сляп мъж на име Бил Ъруин извървял пътеката на Апалачите с кучето си водач, като Ориент му помагал по пътя. Кучетата наистина са най-добрият приятел на човека.

10. Ewoks в Междузвездни войни са базирани на куче

Ако сте фен на Междузвездни войни, ще харесате този невероятен факт за кучето. Los Angeles Times твърди, че Джордж Лукас е моделирал Ewoks след семейното си куче!

11. 30% от далматинците са глухи с едното ухо

UFAW заявява, че средно около 30% от далматинците са глухи с едното ухо и 5% са глухи и с двете. Това се дължи на нещо, наречено екстремен шарен ген, който е отговорен за тяхната бяла козина и сини очи (при някои от тях). Далматините с по-големи тъмни петна са по-малко склонни да бъдат глухи.

12. Салуки е най-старата порода кучета

Световният рекорд на Гинес за най-старата порода кучета се държи от Салуки. Породата датира от 329 г. пр.н.е. и е била отглеждана като кралски домашни любимци в Древен Египет. Съобщава се, че в Южен Ирак има и резби на куче, което прилича на салуки, което датира от 7000 г. пр.н.е.

13. Чау-чау и шар-пейс имат черни езици

Чау-чау и шар-пей са единствените две породи кучета, които имат изцяло черен език. Още по-интересно е, че причината за тези черни езици в момента е неизвестна.

14. Кучетата имат три клепача

Много собственици не са чували за този интересен факт за кучетата, но знаете ли, че вашият четириног приятел има три клепача? Според iHeartDogs третият клепач се нарича „мигателна мембрана“ или мигаща мембрана и е отговорен за поддържането на окото защитено и смазано.

15. Африканското ловно куче е най-успешният ловец в света

Африканското ловно куче е най-успешният сухоземен ловец в света. Те са успешни в 50-70% от своите ловове, което ги прави неизменно най-добрият ловец на бозайници, те дори държат настоящия световен рекорд на Гинес за това.

 609 прегледа,  1 прегледа днес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *