Как да премахнем „вируса“ в календара на iPhone?

Как да премахнем вируса на календара в iOS

Вирусът на iPhone Calendar е термин, който описва спама на Apple OS, който добавя фалшиви абонаментни календари към устройството на потребителя без неговото / нейното одобрение. В резултат на това жертвата получава известия за събития, съдържащи подозрителни и евентуално злонамерени връзки.

Спамерите могат да започнат да ви заливат с измамни събития, след като получат вашия имейл адрес, с който е свързан календарът ви. Затова потребителите на Apple започват да мислят, че телефонът им е хакнат. В действителност тези събития се появяват, защото приложението използва безразборна тактика за добавяне на абонаментни календари, за които сте поканени, без никакъв филтър. Можете обаче да допуснете тази инфекция и на мобилния си телефон, като щракнете върху подозрителна онлайн реклама. За щастие можете да изтриете целия спам, като следвате прости инструкции, които предоставяме.

Календарният вирус на устройства с iOS не е технически сложен и можете да го премахнете доста лесно.

За разлика от традиционния зловреден софтуер, той не изисква сложно програмиране или скриптове, за да зарази устройствата на потребителите. Вместо това спамерите са открили недостатъка на приложението Календар, който позволява да се канят хора на събития чрез техния имейл адрес и да се добавят тези събития към приложенията им без никакво одобрение. Следователно всеки спамър, който има достъп до вашия имейл адрес (който може да бъде получен от различни бази данни за изтичане на данни в Dark Web), може да ви зарази с вируса на Apple Calendar и да ви изпраща ежедневно спам.

Вирусът на iPhone Calendar спами приложението с измамни и досадни събития и изпраща известия до потребителя.

Спамът от календара на iPhone се различава по включените в тях URL адреси и подозрителни заглавия. Примери как биха изглеждали някои от събитията:

  • Щракнете СЕГА, за да защитите своя iPhone;
  • Вашият iPhone може да бъде изложен на вируси !;
  • iPhone XS Max е тук, вземете го или изберете опции за доставка;
  • Кейт ви изпрати 5 снимки;
  • Хакерите може да се опитат да поемат контрола над вашия iPhone! Щракнете сега, за да останете защитени;
  • Лесни кредити за автомобили – кандидатствайте онлайн;
  • Вашият iPhone е хакнат;
  • Cyber-Monday: Ray-Ban Only 9.99 и подобни.
  • Click NOW to Secure your iPhone;
  • Your iPhone Might Be Exposed to Viruses!;
  • iPhone XS Max is Here, Pick it up or Choose Delivery Options;
  • Kate Sent You 5 Pictures;
  • Hackers might try to take control over your iPhone! Click now to stay protected;
  • Easy Car Loans – Apply Online;
  • Your iPhone Has Been Hacked;
  • Cyber-Monday: Ray-Ban Only 9.99 and similar.

Като цяло тези събития се стремят да привлекат вниманието на жертвата и да предизвикат любопитство с твърде добри, за да бъдат истински, сделки, или предупреждения за състоянието на защитата на устройството. Забелязва се, че по-голямата част от календарния спам се използва за реклама на сайтове като ectsdividuallyalb.info, urgent-notice.com, fd5.info, rb-buy-shop.com important-notices.com и други.

От само себе си се разбира, че никога не трябва да кликвате върху тези връзки, за да посещавате рекламираните уебсайтове. Може да бъдете пренасочени към потенциално опасни, несигурни или дори злонамерени уебсайтове, които могат да се опитат да откраднат още повече лични данни или да ви причинят финансови загуби. Въпреки това, премахнете вируса и подобни спам календари, присвоени на вашия имейл, като използвате инструкциите, дадени по-долу.

Изследователите в областта на сигурността предупреждават за измами, свързани с Mac и iPhone, които се случват. Някои примери за това са $ 750 Cash-App-Transfer в очакване на вашето потвърждение, AMARKTFLOW или вашият iPhone е хакнат. Настоятелно ви препоръчваме да научите повече за такива схеми за измама, за да можете лесно да ги избегнете.

Начини за заразяване с мобилни вируси

Календарният вирус на iPhone може да ви зарази чрез няколко сценария. Първо, вашият имейл адрес може да достигне до спамери по някакъв начин, например поради изтичане на данни или ако сами въведете такава информация в съмнителни уебсайтове.

На второ място, може да се сдобиете с такъв вирус, като щракнете върху подозрителни изскачащи реклами или взаимодействате с опасни уебсайтове. Такива измамни реклами обикновено имат привлекателни заглавия, за да принудят потребителя да кликне върху тях. За съжаление подобни действия могат да задействат скриптове, които ще заразят вашето устройство или ще променят настройките му. Още по-лошото е, че може да срещнете VIRUS ALERT FROM APPLE измама. Въпреки това предлагаме внимателно да следвате предоставеното ръководство за премахване на вируси като iPhone Calendar.

Премахнете лесно вируса на iPhone Calendar

1. Изтрийте фалшивите календари

За да изтриете вируса на iPhone Calendar и спама, който той причинява, следвайте инструкциите, дадени по-долу. Първият метод обяснява как да изтриете фалшиви календари, добавени към телефона от приложение на трета страна.

Отпишете се при най-новите версии на iOS

  1. Отворете приложението Календар от началния екран.
  2. След това докоснете бутона Календари в долната част.
  3. Сега трябва да забележите раздел, наречен On My iPhone, с няколко подозрителни календара, изброени под него. Календарът ще бъде маркиран с цвят, който съответства на тези досадни събития, които виждате.
  4. Докоснете бутона i до подозрителния календар.
  5. Сега натиснете Delete Calendar. След това щракнете отново върху Delete Calendar, за да потвърдите.
Как да изтрием вируса на календара при iPhone
Как да изтрием вируса на календара при iPhone

Отпишете се при по-стари версии на iOS

Отворете приложението Настройки(Settings) и след това превъртете малко надолу, докато видите Пароли и акаунти(Passwords & Accounts). Отвори го.
Тук трябва да видите подраздела за акаунти(Accounts). Открийте подозрителен акаунт, който има достъп до приложението Календари. Може да видите име, подобно на „Абонаментни календари“, „Други календари“(“Subscribed Calendars”, “Other Calendars”) или други подобни.

Как да премахнем календарния вирус при по-стари версии на iOS

Отворете подозрителния акаунт и изберете опцията Изтриване на акаунта(Delete Account) в долната част. Ако бъдете помолени, потвърдете избора си.

Как да премахнем календарния вирус при по-стари версии на iOS

 15,079 прегледа,  5 прегледа днес

3 коментара за “Как да премахнем „вируса“ в календара на iPhone?

  1. I’m not sure exactly why but thos site is loading incredibly slow for me.
    Is anyone else having this problem or is it a
    problem on my end? I’ll check back later annd see
    iif the problem still exists.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *