Как да печелим пари от интернет

Как да печелим пари онлайн?

Печеленето на пари обикновено е свързано и ограничено до традиционния „офлайн“ маршрут. Тъй като Интернет заема голяма част от живота ни, все повече хора търсят начини да печелят пари онлайн, за да увеличат своите финансови притоци чрез допълнителни потоци от доходи.

Въпреки че има многобройни начини да печелите пари онлайн, някои от тях може да са фалшиви. Също така, не очаквайте да спечелите бързо огромна сума, когато използвате тези няколко съвета.

Дропшипинг

Нека започнем нашия списък с един от най-популярните начини за печелене на пари онлайн. Според Google Trends популярността на дропшипинга бързо нараства, подчертавайки неговата жизнеспособност като начин за печелене на пари онлайн. С историите за успех за това как един предприемач е спечелил много пари за кратко време или как собственик на магазин е направил шест цифрени суми, продавайки само един продукт, има много доказателства, че дропшипингът е истински начин за печелене на пари онлайн.

В случай, че не знаете какво е дропшипинг: дропшипингът е бизнес модел, при който продавате продукт на клиент, но доставчикът съхранява, пакетира и изпраща продукта на вашите клиенти от ваше име. Пример е дропшипинг услугата на Oberlo – там имате достъп до милиони продукти, които можете да добавите към магазина си. Инструментариумът на Oberlo също ви позволява ръчно да изберете изображенията на продуктите си, да редактирате описанията на артикулите и да придадете на вашия бизнес персонализирана атмосфера, така че хората да обичат да пазаруват от вас.

Най-добрият начин да печелите пари онлайн от дропшипинг? Повечето предприемачи се фокусират върху няколко маркетингови стратегии: пускане на реклами във Facebook и Google, заплащане на известни личности да популяризират вашите продукти и изпращане на директни съобщения до потенциални клиенти в социалните медии.

Направете си YouTube канал

Ако други могат да правят пари от YouTube, то вие също можете. Най-добре платеният YouTuber е 7-годишният Райън, който прави преглед на играчките в канала си в YouTube, което му е докарало 22 милиона долара през 2018 г. Друг пример за доход с висока печалба е Джефри Стар, който е спечелил над 18 милиона долара в YouTube и има марка козметика, която продава продукти за около 100 милиона долара годишно. Неговата слава в YouTube (и Myspace) му помогна да използва влиянието си, за да печели пари онлайн извън приходите си в YouTube.

Вашият канал в YouTube трябва да се фокусира върху една ниша, за да можете да изградите силна, лоялна аудитория. Например можете да създавате уроци за грим, да предавате видео игри на живо, да правите ревю на продукти, да преподавате умения, да създавате шеговити видеоклипове или нещо друго, за което смятате, че ще има публика.

Тайната на печеленето на пари в YouTube е да се създава съдържание, което хората искат или да обучава, или да забавлява. Можете да използвате остроумно заглавие, за да привлечете хората да гледат, или можете да използвате ключови думи, оптимизирани за търсене в YouTube. След като достигнете 1000 абоната, можете официално да си осигурите приходи от канала си с реклами в YouTube.

Създайте онлайн курс

Споделянето на знания е един от най-добрите начини за печелене на пари онлайн. Ако сте експерт по дадена тема, можете да си осигурите приходи от знанията си, като създавате онлайн курсове. Можете да продадете курса си на Udemy или, ако вече имате собствена аудитория, чрез Вашия собствен уебсайт. Някои предприемачи печелят до 5000 долара на месец с онлайн курсове.

За да създадете популярен и успешен курс, най-добре е да гледате други курсове по дадена тема. След това вижте рецензиите. Кои са аспектите, които хората хвалят и кои са нещата, които хората не харесват? Как можете да създадете нещо по-добро от това, което вече е създадено? Съсредоточете се върху създаването на съдържание, което решава най-големите проблеми, като същевременно подражава на положителните аспекти, които биха се харесали на аудиторията Ви.

Платформата, на която продавате курса си, ще определи как най-добре да печелите пари. Ако продавате курса си на Udemy, не е нужно да правите много, за да го популяризирате. Може да го популяризирате в някои блогове или на Вашия собствен уебсайт. Ако обаче курсът се хоства на Вашия сайт, може да искате да пуснете реклами за популяризиране му. Можете също така да създадете имейл списък, за да продължите да популяризирате бъдещи курсове за същата тази аудитория.

Публикувайте електронна книга

С Amazon KDP никога не е било по-лесно да публикувате електронна книга. Всичко, което трябва да направите, е да напишете електронната книга, да я форматирате, да създадете корица на електронната книга, да я публикувате и популяризирате.

Можете да изберете да наемете писател за Вашата електронна книга, графичен дизайнер, който да направи корицата, или фрийлансър, който да форматира електронната книга, за да ви помогне да сведете до минимум работата, която трябва да вложите в нея. Най-добре е да се фокусирате върху ключови думи, базирани на популярни търсения в Amazon. Използвайте инструмента за ключови думи, който ви позволява да намирате думите, които хората използват, докато търсят, за да можете да създадете заглавието си около него.

За да печелите пари онлайн, като продавате електронни книги, можете да ги продавате по различни начини. Можете да подарите електронната си книга безплатно за няколко дни. Това ви помага да се класирате високо в резултатите от търсенето за известно време и да получите някои отзиви, което ви помага да се класирате по-добре за платени обяви.

Направете си блог

Блоговете са един от най-старите методи за печелене на пари онлайн. Хората, които обичат да пишат, са склонни да създават блогове с фокус върху ниша. Например, блог за коли, дропшипинг, играчки и т.н. – често е достатъчно тесен фокус, за да можете да изградите лоялни последователи, но достатъчно голям, че да можете да покриете много територия.

Можете да създадете блог на различни платформи, от Shopify (премахнете функцията за плащане, за да не се налага да плащате абонамент, докато го изграждате) до WordPress. Когато стартирате своя блог, съсредоточете се върху много конкретни ключови думи със строг фокус и продължете да се разширявате в други подходящи категории, докато растете и доминирате в нови пространства. Това ще ви позволи да създадете масивен блог с течение на времето. Не забравяйте, че дизайнът е важен и за създаването на добро първо впечатление на посетителите.

Има няколко начина да печелите пари от блогове. Можете да добавяте партньорски връзки във вашите публикации. Можете да печелите с AdSense, като поставяте реклами стратегически на вашия уебсайт. Спонсорираните публикации могат да ви помогнат да печелите пари от конкретни марки – това е популярно сред рецензиращите блогъри. Блогърите могат също да продават цифрови или физически продукти на своя уебсайт (подсказка: можете да добавите продукти на Oberlo към вашия уебсайт). Можете също да го използвате, за да изградите авторитет, така че в крайна сметка да получите предложения за презентации, телевизионни сделки или големи договори от клиенти.

Помислете за свободна практика

Друг лесен начин да печелите пари онлайн е да заемете текущата си работа в ролята си от 9 до 5 и вместо това да я направите онлайн. Например, ако сте писател, административен асистент, графичен дизайнер, учител, разработчик и т.н., можете да пуснете на пазара тези умения и да намерите клиенти онлайн, които са готови да Ви платят за тях.

Има безкраен списък с уебсайтове за всеки сектор на свободни работни места. Например писателите на свободна практика могат да кандидатстват за работа в конкретни сайтове, или в споделени уебсайтове за свободна практика като Fiverr, Freelancer, Upwork и подобни.

За да печелите пари онлайн на свободна практика, трябва да започнете с изграждането на силно портфолио. Това може да означава да започнете безплатна работа с някои реномирани марки от средно ниво. След като спечелите силно портфолио, можете да започнете да се свързвате с потенциални големи клиенти, за да спечелите повече пари онлайн. Не забравяйте, че фрийлансът е игра с числа: колкото по-персонализирани имейли и приложения попълвате, толкова по-вероятно е да получите отговор обратно.

Създайте приложение

Примери са нашите приложения в Google Play и App Store. Ако не сте разработчик, вероятно гледате тази идея за печелене на пари и се чувствате малко отчаяни. За щастие има начин да се направи приложение, което да не включва никакви умения за програмиране.

В наши дни търговците използват платформи на свободна практика, за да намерят достъпни разработчици, които да създават приложения за тях.

Когато става въпрос за печелене на пари от Вашето приложение, най-добрият залог ще бъде да го добавите в Google Play и App Store. И макар да изглежда неинтуитивно, наличието на безплатно приложение може да ви помогне да направите повече от платено приложение. С безплатно приложение можете да добавяте реклами или VIP функции, които да Ви помогнат да печелите пари. Тъй като безплатното приложение ще привлече по-голям брой хора, шансът да спечелите пари от реклами или абонаменти се увеличава.

Превеждайте текстове

За да направите това успешно, ще трябва да владеете поне два езика. Така че, ако сте завършили допълнителен език в училище, това може да е чудесна идея за печелене на пари онлайн.

Ще трябва да покажете доказателство за способността си да превеждате. Ако имате езикова степен или опит с превода на текст, то не забравяйте да покажете тези мостри в портфолиото си. Повечето компании ще изискват тест за превод. Имайте предвид, че трябва да владеете добре езиците, за които кандидатствате, за да бъдете преводач.

Карайте колата си

Това е съвет, който не е свързан тясно с печеленето на пари онлайн, но може да Ви е полезен. Ако притежавате кола, можете да изкарате допълнителни пари като шофьор или доставчик. Ако не притежавате кола, все още можете да бъдете доставчик, използващ вашия велосипед или мотопед. Друг начин е шофьорите да превърнат колата си в реклама, използвайки реклама върху нея. Колата ви ще бъде облепена с рекламни елементи.

Станете виртуален асистент

С толкова много предприемачи, които изграждат свой собствен бизнесбизнес търсенето на виртуални асистенти се увеличава почти всеки ден. Като виртуален асистент ще изпълнявате различни задачи. Писане, обработка на поръчки, счетоводство, социални медии и поддръжка на клиенти са само част от задачите, за които може да бъдете помолени да направите като виртуален асистент.

Можете да печелите пари онлайн на уебсайтове като Virtual Assistant Jobs, Indeed или Upwork. Много виртуални асистенти също са намерили начини да печелят пари онлайн, като се свързват с марки и предприемачи, питайки дали са заинтересовани да наемат виртуален асистент. Използвайки комбинация от приложения за публикуване на работа ще е по-вероятно да спечелите пари бързо. Изградете активно присъствие в социалните медии в Twitter и LinkedIn, като това ще Ви помогне да намерите нови клиенти.

Станете Twitch Streamer

Twitch стриймингът става все по-популярен. Въпреки че започна като игрална платформа, тя бързо се развива, за да включва други видове съдържание. За да печелите пари бързо на Twitch, ще трябва да увеличите броя на последователите си. Ако сте последователни, стриймингът в Twitch може да ви помогне да изградите бързо значителна аудитория.

Ще трябва да намерите популярна игра или канал, който не е прекалено конкурентен, за да могат хората лесно да намерят Вашето съдържание. За да печелите пари онлайн от стрийминг ще трябва да имате последователен стил на канала си: ще бъде забавен, образователен или забавен? Вие решавате. Използването на функцията за чат на Twitch е друг начин да разширите последователите си. Общувайте в популярни чатове. Освен това ще искате да се ангажирате и с тези, които чатят във Вашите потоци.

Има пет начина да си осигурите приходи от Twitch канал: продажба на продукти, спонсорство на марка, дарения от фенове, абонаменти и реклами на Twitch. Като стриймър в Twitch ще искате да се съсредоточите върху използването на всичките пет метода за осигуряване на приходи, за да осигурите най-високи финансови печалби. Можете да спечелите повече от Twitch, отколкото YouTube, което го прави една от най-добрите идеи за печелене на пари за създателите на видео.

Инвестирайте в акции

Можете също така да печелите пари бързо, като инвестирате в акции. Ако не сте експерт в избора на акции, може да искате да пропуснете тази идея за печелене на пари. Въпреки че това може да осигури най-високи приходи, може да доведе и до загуба на пари, ако нямате опит. Ако в момента заемате работа от 8 до 5, разгледайте финансовите програми на Вашата компания.

Позволяват ли ви да инвестирате в акции на компании? Ако е така, запишете се за него. Поне с фирмената програма за акции имате някакво влияние върху успеха на компанията като служител.

Продавайте снимки

Независимо дали сте професионален фотограф или просто обичате да правите страхотни снимки, можете да си осигурите приходи от фотографията си по няколко начина. Можете да печелите пари бързо, като публикувате своите фотографски услуги в местни групи във Facebook за Вашата общност.

Ако търсите повече експозиция, можете да използвате сайт като Burst. Ако обаче искате бързо да си осигурите приходи от фотографията на телефона си, можете да използвате Foap. Научете повече съвети за фотографиране на продукти, които да ви помогнат да започнете да печелите пари с фотография.

Заключение

Правенето на пари онлайн може да Ви помогне да спечелите допълнителни пари, но също така може да ви помогне да станете предприемач на пълен работен ден. Правейки повече пари, вие получавате повече финансова свобода, подобрявате финансовата си сигурност и се доближавате до живота, който искате да живеете. Наистина е възможно да изкарвате прехраната си онлайн, ако работите усилено и се придържате към това. И така, кой страничен метод за доходи бихте изпробвали първо? Споделете го с нас в коментарите.

 6,868 прегледа,  2 прегледа днес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *