Любовни съвети, които трябва да знаете

Любовни съвети

Идеята да бъдем щастливи докрай е очарователно чувство. Но истината за връзките е, че те са трудна работа и имате нужда от много сърце, за да създадете връзка, която може да продължи цял живот.

Тук излагаме 10 трудно спечелени любовни съвета, които могат да направят положителна промяна във връзката Ви. Ако търсите любовни съвети, то позволете ни да помогнем.

Тежка истина за връзките е, че само любов не е достатъчна. В разгара на огнената страст влюбеността двойките се чувстват сякаш могат да преодолеят всичко заедно. Но докато връзката ви се установи в еднообразието на ежедневието, дните се превръщат в седмици, които се превръщат в години и най-голямото предизвикателство, което може да имате, е всъщност един с друг.

Бодливите части от личността на другия могат да се напаснат една в друга по грешен начин. Но да се научиш да гледаш на връзката си с положителна пристрастност и да прилагаш подбран набор от ценности и възприятия означава, че можеш да имаш не само любовта, но и мъдростта да изградиш стабилна връзка, която да издържа на бурите, да продължи да расте и да бъде източникът на вашата най-голяма радост.

Любовни съвети, които са истински

Може би един от най-очарователните любовни съвети гласи: „Ако доживееш до сто, искам да доживея до сто минуса един ден, така че никога да не ми се налага да живея без теб“, написано от А. А. Милн в „Мечо Пух“ , отразява красивата реалност на истинската любов. Когато наистина обичаш някого е трудно да си представиш живота без него. И така, какъв е любовният съвет, от който се нуждаете, за да създадете най-добрия си съвместен живот? Ето някои истински добри любовни съвета, базирани на трайни поговорки, за които знаем, че са истина.

1. Любовта е глагол:

Осъзнаването от самото начало, че връзките изискват труд и упорита работа, е основната отправна точка. Това не е приказка, това е Вашата история – вашата любовна история. И именно това я прави вълшебна. Подхождайки към любовта като към глагол, полагайте усилия и не се изненадвайте, когато не всичко върви. Направете усилията и пожънете наградата; подкрепете любовта си с избора си. Действието наистина говори по-силно от думите.

2. В битка няма победители:

Има две важни неща, които трябва да знаете за борбата в отношенията. Първо, нормално е да се бориш и ще се бориш. Второ, когато се карате във връзка, и двамата губите. Не се опитвайте да спечелите, само и само, за да сте прави, да доказвате точка, а изберете по-скоро да се съсредоточите върху разбирането и слушането. Поддържането на връзката ви е по-ценно за вашето благополучие, отколкото да се опитвате да надуете егото си, като надхитрите партньора си. Разбирането на гледната точка на другия е по-важно от това кой е прав и кой – не.

3. Отдайте малко уважение… и малко признателност

В дългосрочна връзка лесен капан, в който можете да попаднете, е да приемете партньора си за даденост. Напомнете си на какво се възхищавате в тях. Не преминавайте границите им; разберете, че те са напълно отделен и различен индивид(самата дума го съдържа в себе си) от вас самите. Дайте на партньора си място, дайте и признателност за това, което те внасят в живота ви и покажете уважение, като вземете предвид техните желания, ценности и идеи. Малко уважение и признателност ще извървят дълъг път.

4. Две половини не правят цяло

В романтичната реторика има тази идея да намерите липсващата си половинка в даден партньор. Честният любовен съвет обаче е, че най-добрият начин да създадете здравословна връзка е да създадете здравословна връзка първо със себе си. Партньорът ви не може да попълни липсващите части от собствената ви несигурност. Само вие можете да запълните това пространство и разчитането на друг човек, който да ви накара да се почувствате пълноценни, може да доведе до взаимозависима връзка, създава твърде много очаквания и е голяма тежест за връзката.

5. Наистина са важни малките неща

Трайната връзка се състои от милион малки моменти. Всеки, който е бил в дългосрочна връзка, може да потвърди факта, че истинските основи, които са нужни да живееш с някого и да го обичаш всъщност е да изнесеш боклука, да приготвиш вечеря, да се натовариш с прането, да се целунете набързо между докато бързате за работа. Истинският роман не се крие само в грандиозни жестове, а по-скоро в обич към ежедневието и детайлите. Затова вземете кърпата си от пода, не забравяйте да купувате мляко по пътя към дома (а понякога вземете и букет цветя за половинката си) и полагайте усилия. Това ще накара партньора ви да се чувства обичан на автентично и смислено ниво.

Любовните съвети, който остават вечни

Понякога това е баба и дядо или най-добрият приятел, който споделя съвет за връзки, които наистина остава отпечатък. Понякога откривате такъв, като правите или не правите нещо във връзката си. Откъдето и да произхожда, най-важните любовни съвети са късчетата мъдрост, които осезаемо влияят върху всеки ден във връзката ви. Ето 5 уникални, но вечни любовни съвета, които всъщност са полезни:

1. Най-добрите приятели и най-добрите партньори вървят ръка за ръка:

Цитатът на Джеръми Тейлър, че любовта е приятелство, което е подпалено, е възможно най-истински и откровен. Изградете приятелството си, заедно със страстта, във връзката си. Приятелството е солидна мярка за истинска любов.

2. Търсете доброто:

Може да е трудно да живеете с друг човек – обърнете поглед към доброто като практика. Ако се съсредоточите върху времето, когато са забравили да изнесат боклука или да купят млякото, ще бъдете разочаровани. Ако се съсредоточите върху времето, в което са ви държали, когато сте били болни или са ви изпратили следобедно съобщение, то и двамата ще бъдете много по-щастливи. Изберете да се съсредоточите върху положителното като стандартен начин на действие. Колкото повече тренирате, толкова по-добре ще получите.

3. Персонализирайте любовта си

Всеки човек дава и получава любов по различен начин. Както беше подчертано от 5-те езика на любовта на д-р Гари Чапман, всеки човек има свой собствен любовен език. Излезте от зоната си на комфорт, за да обичате партньора си по начин, за да ги накарате да се чувстват оценени, а не правете само това, което лесно ви идва.

4. Бъдете по-мили от необходимото

Вашият партньор е вашият любим човек в целия свят (ако не е, трябва да бъде!). От около 7,6 милиарда души, живеещи на тази планета, вие избрахте взаимно да живеете. Помислете за това. Излезте от пътя си, за да бъдете добри към вашия човек. И в трудните моменти помислете за чудото на връзката ви. Добавете добротата във вашата връзка – тя ще разцъфти в красив вид любов.

5. Винаги знайте вашето „защо“

Философът и психолог Виктор Франкъл казва, че когато знаете вашето „защо“, можете да издържите всяко „как“. Знайте защо. Защо имате връзка с партньора си? Вашият отговор ще бъде светлината, която ви води. Ако не можете да отговорите ясно на този въпрос, може би е време да преоцените връзката си. Потърсете отговора на по-дълбоко ниво, „защото го/я обичам“ не е достатъчно. Защо ги обичате?

Любовта не се вписва просто или лесно в набор от предписани правила. Всички хора са различни, всички взаимоотношения са различни и всички контексти са различни. Но това, което остава същото е, че начинът, по който подхождате към връзката си, вашето отношение и възгледи, може да формира щастието и дълголетието му. Aко не можете, намерете човека, който ще ви накара да искате. Любовта си заслужава, всеки път.

 1,351 прегледа,  1 прегледа днес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *